2014-10-27 17:51:19• hírek • Szatmár.ro

Az eddigi legsikeresebb ruhagyűjtési akció

Szatmár megyében több mint 6650 kilogramm ruha gyűlt össze a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által szeptember és október hónapokban szervezett „Önnek megunt, másnak érték" nevet viselő ruhagyűjtési akció keretén belül.

A ruhagyűjtési akció, mely által a lakossság a már megunt, nem hordott ruhadarabjait ajánlhatta fel rászoruló személyek számára, vidéken immár harmadik, Szatmárnémetiben pedig második alkalommal került megrendezésre.

A gyűjtési akcióban résztvevő tíz vidéki településen összesen 3420 kilogramm, míg Szatmárnémetiben az autósgyűjtés során összesen 3246 kilogramm ruha gyűlt össze.

A vidéki településekre leosztva a gyűjtési akció eredménye a következő: Apa - 100 kg, Vámfalu - 650 kg, Túrterebes - 200 kg, Halmi - 600 kg, Batiz - 100 kg, Sárközújlak - 550 kg, Krasznabéltek - 200 kg, Szakasz - 60 kg, Nagymajtény - 280 kg, Újváros - 680 kg.

A jobb minőségű ruhák a Szervezet által támogatott rászorulókhoz jutnak, a már használhatatlan, rosszabb minőségűeket pedig nyersanyagként értékesítik, az ebből befolyt összegeket pedig a Szervezet a rászorulókért végzett tevékenységeire fordítja. Ezen a hétvégén a ruhagyűjtés Nagybányán folytatódik.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet ezúton is szeretné megköszönni, a rászorulók nevében is, minden támogatónak, adakozónak, polgármesteri hivatalnak, munkatársnak, a sajtó képviselőinek a segítséget és jó együttműködést!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: